EL-MÜ’MİN İSM-İ CELİLİ ANLAMI FAZÎLETİ ŞİFASI VEFK-I
El mümin isminin anlamı nedir?
El-Mümin, hidayete erdiren, hayra yönelten ve günahtan sakındıran demektir.
El-Mü’min Esması, gönüllere iman ruhu vererek kendisine sığınan kişilere emniyet ve güvenlik veren, Mü’minleri azaplarından ve yarattıklarının hepsini zulmünden emin kılan kullarına huzur ve güven veren. Emniyet sahibi ve sadık sözünden vaadinden dönmeyen.
Allah’ın 99 isimlerinden biri olan El-Mü’min ismi ‘gönüllere iman ruhu veren’, ‘kendisine sığınanları emniyete ve güvene alan’ anlamlarını taşır. Bir diğer tabirle ‘güvene layık olan’ anlamına da gelir.
Kullar için ‘inanan’ anlamını taşıyan mü’min kelimesi Allah için ‘gönüllere iman veren’, ‘kendisine güvenenlere emniyet sağlayan ve ferahlık bahşeden’ demektir. Allah’ın (c.c) Mü’min ismi, kullarına bahşettiği en seçkin isimlerinden biridir. Tam anlamıyla mü’minlik sıfatlarını taşıyan insanlar için dünyada da ahirette de sıkıntı yoktur. Sırat köprüsünden geçerken cehennem ateşini söndüren mü’minin derecesini, Peygamber Efendimiz (SAV) bir hadisinde, “Kıyamet gününde cehennem ateşi mü’mine şöyle der: Çabuk geç ey mü’min, senin nûrun benim alevimi söndürdü” şeklinde buyurmuştur.
EL-MÜMİN İSMİNİN GEÇTİĞİ BAZI AYETLER
Haşr 23: O, kendisinden başka ilah olmayan Allah’tır; egemenliğin mutlak sahibidir, her türlü eksiklikten uzaktır, esenlik verendir, güven sağlayan ve kendisine güvenilendir, görüp gözeten ve yönetendir, üstündür, iradesine sınır yoktur, büyüklükte eşi olmayandır. Allah onların yakıştırdıkları ortaklardan tamamıyla münezzehtir.
Taha 75: Mü’min olarak, erkek veya kadın, her kim salih ameller işlerse, işte onlar cennete girerler ve zerre kadar haksızlığa uğratılmazlar.
İsra 19: Kim de mü’min olarak ahireti ister ve ona ulaşmak için gereği gibi çalışırsa, işte bunların çalışmalarının karşılığı verilir.
El-Mü’Min Ne Demek? El-Mü’Min Fazileti Ve Anlamı
Allah’ın 99 tane Esmaül Hüsnası vardır. Bunlardan birisi de El-Mü’min olarak adlandırılır. El-Mü’min anlamı ve faziletleri bazı kişiler tarafından bilinemeyebilir. Peki El-Mü’min anlamı nedir. El-Mü’min Faziletleri nelerdir? Merak edilenleri sizler için hazırladık.
El-Mü’Min Ne Demek El-Mü’Min Fazileti Ve Anlamı
Allah’ın 99 Esmaül Hüsnasından biri de El-Mü’min olmaktadır. El-Mü’min anlamı ve faziletlerini öğrenmek mümkündür. Kısaca anlamı gönüllere iman ruhunu vererek kendisine sığınanlara emniyet ve güvenlik verme diyebiliriz. Veya diğer bir tabir ile güvene layık olan diyebiliriz.
El-Mü’min Anlamı Nedir?
Allah’ın 99 Esmaül Hüsnasından biri olan El-Mü’min malukatları korkulardan emin kılan ve onları güven içinde yaşatan, Kullarına verdiği vaat ve sözlerde sadık olan, İnsanların kalplerine iman nurunu vererek onları mümin yapan, tüm korkulardan kurtararak güvenliğe kavuşturan güvenlik ve emniyet sahibi anlamını taşımaktadır.
El-Mü’min esmasının zikir adedi her pazartesi ve toplam 136 gündür. Her esma gününü yanı sıra her gün de okunabilir. El-Mü’min esmasının anlamı ise aşağıda açıklanmıştır.
El-Mü’min Esmasının Anlamı: Gönüllere iman ruhu vererek kendisine sığınan kişilere emniyet ve güvenlik veren, Mü’minleri azaplarından ve yarattıklarının hepsini zulmünden emin kılan kullarına huzur ve güven veren. Emniyet sahibi ve sadık sözünden vaadinden dönmeyen.
Zikir ebced adedi:(136)Günü Pazartesi günüdür.(Her esma gününde yada her gün okunabilir)
El-Mü’min Faziletleri Nedir?
El-Mü’min isminin özellikleri ve faziletleri bulunmaktadır. El-Mü’min faziletleri aşağıda açıklanmıştır.
– El-Mü’min esmasının zikrine devam eden kişilerin gönülleri nur ile dolar.
– Her gün 136 defa Ya Mü’min ism-i şerifinin zikrine devam edilir ise kişiler düşmanlarından üstün gelebilir.
– Sabah namazı sonrası Ya Mü’min ism-i şerifini 267 kere okunur ise kişi sıkıntıya düşmez ve kimseye muhtaç olmaz. Yalan söylemez ve kötü sözlerden kurtulur.
– El-Mü’min ism-i şerifini 136 kere yazdıktan sonra üzerinde taşıyan kişiler cin ve şeytanın şerrinden korunmaktadır.
– El-Mü’min ism-i şerifini her gün okunur ise ağır hastalıklardan Allah’ın izni ile korunur.
Bu ismin zikrine devam eden kimsenin gönlü nurlarla dolar.Dünya ve ahiret işlerinin dengeli bir şekilde yoluna girmesini isteyen kimse,bu ismin zikrine devam etmelidir.
Düşmanına üstün gelmek ve onu etkisi altına almak isteyen her gün 136 defa bu ismin zikrine devam etmelidir.
Her gün sabah namazından sonra 267 defa okuyan ve sürekli zikreden kimse,sıkıntıya düşmez,kimseye muhtaç olmaz.Diline yalan girmez,küfür ve “kelam veya dil fuhuşu” denilen kötü şeylerden,çirkin sözlerden korunur.
Özel istek ve ihtiyaçları bulunan kimseler her gün “136” defa olmak üzere “43” gün “EL-MÜ’MİN” isminin zikrine devam etmeli ve sonra isteyeceğini Allah’dan istemelidir.Bu süre içinde isteği mutlaka yerine getirilir.
Her gün adet haline getirip bu isme”137″ kere bir bardak suya okuyup üfleyerek içen kimse,evham ve vesveseden kurtulur.Aşağılık kompleksine düşmez.İçi aydınlık olur,kalbi nurlanır.Basireti açılır ve her türlü haksızlık ve kötülüklerden uzaklaşır.herkes tarafından sevilip sayılır.Her türlü baskı ve zorluklardan,sıkıntıdan ve darlıklardan kurtulur.
Bu mübarek ismi “136” defa yazıp üzerinde taşıyanlar cin ve şeytan şerrinden korunur.
1- Bu ism-i a’zamı her gün sabah namazından 167 defa okuyan ve zikrine devam eden kişi bir ihtiyaca, bir sıkıntıya dûçâr olmaz. Bu ism-i şerîfi zikretmeyi âdet edinen kişinin lisanı Cenâb-ı Hak tarafından yalandan ve küfürden muhafaza buyurulur. sonra
2- Her gün 1.132 defa “Ya Mü’min” ism-i celîlini zikreden adam ta’n ve tâundan (bulaşıcı hastalıklardan ve diğer bil’umum marazlardan biiz nillâhi teâlâ emin olur.
3 Bu ism-i azîmin vefk-i şerîfi bir altın veya gümüş levhaya yazılıp kendinde vesvese illeti olan bir adamın üzeri ne konulursa o zat o illeten biiznillâhi teâlâ kurtulur.
Bu vefk-i şerîfi bir saîd zamanda bir temiz kâğıda yaza rak üzerinde taşıyan adamın rızkı bol, kâr ve kisbi çok olur ve kendi nâs indinde makbûl ve muteber olur.
4- Hâcetlerinin kabul ve reva olması için kırk üç gün her namazdan sonra 136 defa
“Ya Mü’min” ism-i celîlini zikreden kimsenin hâceti her ne olursa olsun Cenâb-ı Vâcibu’l-Vücûd Hazretleri tarafından reva kılınır.